Populaire viooldocenten:

Alles bekijken

viool leren spelen

Leer viool spelen! Het is leuk en leerzaam!

Vioolles

Vioolles? We vertellen je graag meer over het instrument en de lessen!

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok, of door te tokkelen met de vingers. De houten klankkast dient om het geluid van de trillende snaren te versterken. De viool wordt doorgaans bespeeld door het instrument tussen kin en schouder te klemmen en met de vingers van de linkerhand de snaren af drukken tegen de ebbenhouten toets om zodoende de snaar te verkorten (en dus hoger te doen klinken).

Het klassieke instrument, de viool, wordt bespeeld door een violist(e).
Een viool wordt veel gebruikt in orkesten en maar ook in ensembles of als soloinstrument voor een groot orkest. Jouw vioolleraar of vioollerares zal waarschijnlijk veel ervaring hebben met het spelen in orkesten en zal misschien ook wel eens als solist voor het orkest hebben gestaan.

 

Maak je droom waar: leer viool spelen!

Mocht je besluiten  viool te gaan spelen kan je daarna nog kiezen voor een bepaalde vioolmethode waarin lesgeven wordt. Je vioolleraar of vioollerares zal je daar veel meer over kunnen vertellen maar het is altijd goed om een proefvioolles aan te vragen!
Voor vioolles bestaan er ontzettend veel boeken en lesmaterialen en natuurlijk zijn er prachtige stukken geschreven voor de viool.
Als violist kun je solo voor een orkest komen te spelen maar ook in het orkest zijn er voldoende plaatsen voor de viool. Naast de ‘gewone’ viool bestaat er ook een altviool, deze viool is lager als de ‘gewone’ viool maar heeft ook een bijzonder mooie klank.

 

Viool leren spelen

Wanneer je viool leert spelen kan je natuurlijk ook in een ensemble terecht. Zo zijn er natuurlijk strijkkwartetten maar ook ensembles met viool en piano komen veel voor.
Vioollessen worden meestal gegeven op je eigen viool en deze zal je dan ook moeten aanschaffen. Je kan al heel jong met vioolles beginnen en gelukkig zijn er ook hele kleine violen te koop. De viool heeft namelijk verschillende maten. Jouw vioolleraar of vioolerares zal je graag meer vertellen over de vioollessen en maten van de viool.
Vioolles duurt meestal 20 minuten als je net begint en wanneer je gevorderd bent kun je een langere tijd vioolles krijgen. De vioollessen worden of bij jou thuis gegeven of bij de viooleraar of vioolerares op locatie.

 

Vioolconcours

En misschien ben je wel heel goed in viool spelen en dan kun je deelnemen aan verschillende concoursen. Vioolconcoursen zijn er over de hele wereld en zijn vaak van een heel erg hoog niveau. Ook de jonge kinderen die viool spelen zijn er heel erg goed. Natuurlijk kun je ook als violist met een ensemble deelnemen aan concoursen. Ook hierover kan je vioolleraar en vioollerares je veel meer vertellen.
Voordat je aan vioolles begint kan je ook CD’s kopen met vioolconcerten of naar live vioolconcerten bij jou in de buurt gaan.

Vioolles van een gediplomeerde vioolleraar of vioollerares

Wil je graag vioolles volgen of wil je meer weten over de vioolles? Neem dan contact op met een van onze viooldocenten op Lesgzocht.nl. Alle muziekdocenten vertellen je graag meer over de muzieklessen.
Wij wensen je alvast veel plezier tijdens je vioolles!